Huurrecht

Carlo is een ervaren advocaat op het gebied van huurrecht en staat huurders en verhuurders bij in geschillen en andere juridische kwesties omtrent huurrecht. Hij biedt oplossingen op maat en houdt rekening met de belangen van zijn cliënten.
Huurrecht Advocaat Tilburg en Rotterdam

Story

Huurgeschillen oplossen

Als advocaat gespecialiseerd in huurrecht kan Carlo Welten huurders en verhuurders bijstaan in diverse juridische kwesties omtrent huur en verhuur. In zijn kantoren in Tilburg en Rotterdam biedt hij op maat gemaakte oplossingen voor geschillen zoals huurprijsverlagingen, huurcontracten, huurachterstanden, onderhoud en meer.

Carlo heeft een diepgaande kennis van de huurrechtelijke wetgeving en kan u helpen uw rechten als huurder of verhuurder te begrijpen en te beschermen. Hij kan bijvoorbeeld adviseren over de inhoud van huurcontracten, huurprijsherzieningen en de verplichtingen van beide partijen. Mocht er een conflict ontstaan, dan kan Carlo optreden als bemiddelaar of in een juridische procedure uw belangen behartigen. Met zijn deskundigheid en persoonlijke aanpak kunt u erop vertrouwen dat u de juiste ondersteuning krijgt bij huurrechtelijke kwesties.

Kan mijn verhuurder zomaar de huurprijs verhogen?

In principe kan de verhuurder de huurprijs niet zomaar verhogen. Er zijn wettelijke regels voor huurprijsverhogingen, bijvoorbeeld door inflatiecorrectie of door verbetering van de woning. Daarnaast kan de huurprijs soms worden aangepast via een procedure bij de Huurcommissie. 

Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud van het huurpand?

De verhuurder is in principe verantwoordelijk voor het onderhoud van het huurpand. Dit omvat bijvoorbeeld reparaties aan het dak, de gevel, de centrale verwarming, de riolering, de keuken en de badkamer. Huurders zijn over het algemeen verantwoordelijk voor kleine reparaties en voor dagelijks onderhoud.

Mag mijn verhuurder mijn huurcontract zomaar opzeggen?

Nee, de verhuurder kan niet zomaar het huurcontract opzeggen. Er zijn wettelijke regels voor opzegging, bijvoorbeeld bij het einde van de huurtermijn of bij een geldige opzeggingsgrond. In sommige gevallen moet de verhuurder zelfs toestemming vragen aan de rechter voor opzegging

Gedreven advocaat Carlo staat voor u klaar

Carlo is een ervaren en toegewijde advocaat met specialisaties in huurrecht, strafrecht en sociale zekerheid. Met zijn persoonlijke aanpak en brede kennis weet hij cliënten in Rotterdam en Tilburg optimaal bij te staan en de beste resultaten te behalen.